Gezinssamenstelling
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline
26 September 2008 | Kenia, Mombassa
Dat was de het laatste eind van het vorige berichtje dat er waarschijnlijk was afgevallen of zo iets.
Hallo allemaal.
Even een korte update over onze gezinssamenstelling van dit moment.
Robert en ik wonen sinds onze bruiloft in een huurhuis in Likoni, Mombasa. Het is een schitterend huis, met veel ruimte en maar 2 bewoners.
Daar is nu verandering in gekomen.
Ik (Eline) vertrok dit keer met Lieneke deze kant op. Dat is drie.
Robert heeft nog een jonger broertje, Enock. Hij is 22 jaar oud en woonde voorheen in een sloppenwijk in Nairobi. Hij is daar tot geloof gekomen en had een baantje. Tijdens de nare situatie in Kenia, afgelopen december, zat Enock daar echt midden in. Zo heeft hij bijvoorbeeld tijdens het lopen op straat daar, in die periode, een afgehakt been op straat zien liggen. Daarnaast heeft deze jongeman alleen zijn basisschool afgerond. Verder niet.
Enock woon nu ook bij ons in huis en gaat naar de brugklas. (als 22-jarige tussen 14-jarige zitten...)Hij gaat met veel plezier naar school.
Enock maakt dus 4.
Vandaag is vanuit Nederland Ria gearriveerd. Zij was tijdens met leerling periode in het BovenIJ ziekenhuis, mijn praktijkdocente. Ria blijft 10 weken bij ons en deelt een slaapkamer met Lieneke. Dat maakt 5.
Vanaf deze week komt ook af en toe een jongen van 11 jaar bij ons slapen. Hij heet Kevin. Kevin gaat naar de basisschool en zijn moeder is een alleenstaande vrouw. Zuj is werkzaam in het Happy Rock Center en heeft draait daar ook nachtdiensten. Nu is Kevin al die tijd alleen geweest in huis, wanneer zijn moeder nachtdienst heeft. Echter gezien zijn leeftijd, begint hij nu grenzen af te tasten en besluit zo maar om op een doordeweekse dag om 12 uur 's nachts pas naar school te gaan. Niet echt de bedoeling, dus dacht zijn moeder na om hem naar een kostschool te sturen. De financieen waren er echter niet, dus stelde Robert en ik voor dat Kevin tijdens de nachtdiensten van moeders ook welkom is bij ons.
Dat maakt dus 6.
Dan is daar ook Zablon. Een van Roberts' beste vrienden. Hij werkt in de stad, maar woont ver weg van zijn werkplek. Hij komt ongeveer 3 keer per week langs bij ons. Uit zijn werk en vertrekt dan 's ochtends weer richting werk.
Dat maakt dus 7.
Nu is het huis gevuld met gelach, muziek en gezelligheid. Het klikt onderling ook.Prima zo! De part-time inwoners en de fulltime bewoners van het huis maken er iedere dag weer een bijzondere dag van.
Mocht iemand het even zat zijn, dan maakt hij even een wandelingetje buiten of gaat even naar zijn eigen kamer. De regel is dat wanneer de deur dicht is, je alleen met kloppen en goed keuring mag binnen komen.
So far, so good.
Dan weten jullie dat ook, haha.
Volgende keer zullen wij proberen een foto van de hele (of halve) bubs te maken.
Oh ja. Even een drietal vragen:
- hoe versturen wij deze mail naar mensen die het willen? Nu gaat het namelijk automatisch naar mijn hele maillijst, dus bijvoorbeeld ook naar zakelijke connecties of naar stelletjes in tweefout. Euh...niet geheel de bedoeling, dachten wij.
- Wij hebben in huis maar een kookpitje. Wie heeft lekkere en makkelijke een-pansgerechte voor ons?
- Hoe verwisselen wij de oude foto's, zonder dat de recente verloren gaan?
Oke, dat was het voor nu.
Tot horens!!!
Di
26 September 2008 - 12:27
Simon:
Leuk hoor, weer te lezen. Ik vind tweefout een hele goeie. -
26 September 2008 - 12:52
Coby De Vries:
Hoihoi, Zal even aan Jasper je vragen voor leggen en dan reageert hij vast wel even!
Dikke kus van ons 3 -
26 September 2008 - 14:33
Naomi (en Harald):
Wat een gezelligheid!!! Wat heerlijk, wat leuk... Ik ga op zoek naar eenpansgerechten voor j(ulli)e! Als ik iets lekkers vindt, zal ik het je mailen!
Liefs en een dikke zoen! -
26 September 2008 - 16:31
Ita:
Super om te lezen dat het allemaal goed gaat daar.En dat iedereen ( letterlijk en figuurlijk!!) z'n plekkie heeft gevonden
:-) . Groetjes aan iedereen en een dikke hug van iet -
26 September 2008 - 17:51
Mama Eline:
Hoi alle daar,
even de groeten uit het grote huis in Romenie. ook gevuld met vele luiten. misa"el,en magteld, mike elliot, wiliam, nico, maria, bunica(oma), flavia, flaviu, een drie tal honden en ik zelf. We hebben een heerlijke verwen vakantie. 'k Ben net naar de kapper geweest. Ook net terug van een festival "de kastanjers", erg gezellig. Allemaal de groeten en tot op de mail.
Hartelijke kus Mama Eline. -
26 September 2008 - 18:03
Piet De Vries:
Internet zeg.
daar is alles op te vinden.
Eline met haar brieven en Lieneke.
www.eenpansgerechten.nl ook
Kun je er niet opkomen dan hoor ik het wel en mail ik ze wel door Piet -
26 September 2008 - 22:19
Je Knappe Zus!!:
STelletje digibeten!!
Enne een pans gerechten......... Als jij ticket regelt, krijg je een dozijn aan een pans gerechten met prive kok, bediening, prive docent nl voor je internationale gasten!! :P
Alles goed hier... help me werk nu ff paar weken 12 uur per dag... stuur je me je prive jet om me te redden van de nederlandse chaos!!
nou slaap lkkr zal van jullie dromen en stuur plzzz per express de ZON !!
love ya! En kus voor iedereen!! -
28 September 2008 - 15:03
Sonja:
Jeetje meisje toch!! Wat ben je toch goed voor de wereld!! een voorbeeld waar iedereen een stukje van zouden moeten overnemen, dan is de wereld een betere plaats!!
Ik ben blij dat alles zo lekker met jullie gaat.
Veel liefs Son -
03 Oktober 2008 - 14:58
Karin:
ehm pannenkoeken ;-), die heb je vast al heel veel gemaakt, hahaha.
Rijst blijft trouwens heel lang goed en warm, dan kun je daarna 't vuur gebruiken om een lekker prutje van groente enz. te maken.
Kan je helaas niet helpen met je andere vragen, hoop dat je inmiddels meer weet.
Maar wat een gezelligheid daar. Geniet er lekker van! Groeten aan Robert.