eindelijk bijgewerkt
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline
01 Oktober 2007 | Kenia, Mombassa
Ja,ja, daar ben ik weer. Het duurde even, maar ik moest dan ook even bijkomen van het weerzien met iedereen hier en rust zien te vinden om jullie op de hoogte te houden. Uiteraard ben ik erg benieuwd hoe het met jullie gaat en verwacht dan ook wel een beetje dat ik op de hoogte kan blijven van jullie nieuwtjes, de fijne weerberichten en het alledaagse leven.
Oké, degene die mij een klein beetje kennen, weten dat ik niet echt heel technisch ben. Zeg maar gerust: a-technisch. Nu heb ik het sowieso geweldig getroffen met mijn reisgenoten, maar een handige bijkomstigheid is dat zij alle 3 aardig wat van een computer afweten. Vandaar dat ik nu een geheel eigen website heb en dat er zelfs foto’s op staan!!! Ik heb zelf niet eens een eigen fototoestel, dus jullie begrijpen: ik ben geheel tevreden met de hulp van mijn reisgenoten (genaamd: Annemieke, Giannina en Annette) die allen een digitaal toestelletje bezitten en nog een paar technische snufjes.
Ik vrees ook dat het jullie niet ontgaan is, dat ik een kleine achterstand op de site heb. Volgens mij ben ik begonnen bij 3 september en dat was het wel. Ik moet bekennen dat ik, na het plaatsen van maar 3 regeltjes op de site, zeer blij verrast was met zoveel reacties. Lieve mensen: onwijs bedankt daarvoor! Het betekent veel voor mij om het een en ander van jullie te vernemen, want ook al heb ik het reuze naar mijn zin hier. Jullie zijn wel uit mijn oog, niet uit mijn hart…Genoeg emoties voor nu. Laat ik gaan beginnen met het vertellen van de afgelopen 3, of inmiddels alweer bijna 4 weken dat ik hier verblijf.
De dag van vertrek is altijd een vreemde dag. Veel gemixte gevoelens komen boven. Afscheid nemen van vrienden en familie, waar je echt wel van houdt, is niet een makkelijke opgave. Je koffer pakken, uiteraard wederom op het laatste moment, koffer wegen, beetje-bij-beetje weer uitpakken, wegen, uitpakken, wegen etc. ,totdat er niet meer dan 23 kilo in zit. Mijn honden nog even een aai geven. Door moeders en oma weg gebracht worden naar Giannina. Samen met haar, midden in de nacht, richting Schiphol. Daar Annemieke en Annette ontmoeten. Vervolgens tijd om in te checken. De meiden nemen, met de nodige tranen, afscheid van hun eigen familie en vrienden om vervolgens met z’n vieren richting de douane te gaan.
Daarna gaan er 2 andere dingen door mijn hoofd: help, ik wil niet het vliegtuig in, want ik heb een lichte vliegangst en schiet op, zo snel mogelijk de lucht in, vliegen als een gek, want nu wil ik toch echt in Kenia zitten!!
Dankzij de nodige gebeden en een ervaren piloot bereikten wij allen veilig de Keniaanse bodem. Yes!!!!!! Ik ben weer thuis. Oké, snel de doune door, snel de koffers pakken. Uiteraard had iedereen al zijn koffers, behalve ik. Ach ja, een paar minuutjes langer wachten om Robert te zien, moet er zeker ook wel bij kunnen….
Ik zag hem al staan. Hij had een blauwe trui aan (,want in Nairobi is het natuurlijk berekoud…ongeveer 23 graden) en een blauw petje op. Hij zwaaide meteen! Waar ik al bang voor was, werd ik zo verlegen, dat ik niet eens durfde terug te zwaaien. Pfff, wat een watje ben ik toch. Gelukkig durfde Annemieke wel voor mij te zwaaien. Haha, dat is toch bijna hetzelfde.
Nadat ook ik mijn koffers had en wij richting de uitgang liepen, kon ik dan EINDELIJK na 7,5 maanden Robert een flinke knuffel geven!!!!!!!Hehe, dat heeft lang geduurd (eigenlijk te lang).
Eenmaal in de hostel, waar wij allen zouden verblijven, kreeg ik van Robert een kaart en 2 bossen met wit en rode rozen!!!! Wauw…geniet er nu weer van wanneer ik het opschrijf.
De meiden, Robert en ik verbleven 2 dagen in Nairobi en nemen daarna de trein naar Mombasa. Dit altijd weer een hele belevenis, ook dit keer weer. De trein deed er dit keer extra lang over, vanwege speedlimits. Ach ja, waarom ook niet? Na een uurtje of 18 kwam de trein rustig aan Mombasa railstation binnen gesjokt. Ook dit voelde weer helemaal oké, terug in Mombasa! Iedereen met zijn koffers richting de uitgang. Ik lette goed op een loslopende kip, of was het nu een haan?? Zo lang zij niet te dichtbij komen, heb ik er geen probleem mee. Terwijl ik druk bezig was met het meenemen van mijn bagage, al kijkend naar de kip, of haan, hoorde ik opeens luid geschreeuw over het station heen. Vergiste ik mij nu, of klonk dit gekke gekrijs stiekem als mijn naam in de oren?? Ik keek achterom en ja hoor, daar stonden 3 vrienden van mij. Wat een gekken toch! Voor ieder Nederlands meisje hadden zij een armbandje meegenomen en Robert had voor mij een ketting uitgezocht. Vervolgens namen de kerels (mijn vrienden) onze bagage over, regelden voor een normale prijs een taxi en vertrokken vervolgens richting ons huurhuisje aan de Indische Oceaan.
De meiden wilden zich lekker gaan settelen in hun nieuwe paleisje, terwijl ik op Nel wachtte. Zij kwam even snel langs en ook dit was een goed wederzien! Geprobeerd om even snel wat bij te praten, maar ik moest daarna toch echt “mijn” kinderen op zoeken. Ik had hen verteld dat ik vrijdag zal aankomen, maar ik wilde hen verrassen door donderdag aan te komen. Helaas zijn zij slimmer dan ik dacht en hadden al direct door dat ik er nu aankwam. Wat een heerlijkheid om hen weer te zien!! Sommige zijn zo ontzettend gegroeid, terwijl bij een ander het haar erg is gegroeid en bij weer een ander het merendeel van het kindergebit was vervangen door grote volwassen tanden (of hoe je dat ook noemt). Op de hele kleine ukkies na, herkende zij mij allemaal en het voelde weer goed om terug te zijn. HEERLIJK!!
De weken daarna heb ik mij gesetteld in Mombasa, dag- en nachtdiensten gedraaid, vrienden weer ontmoet en een start gemaakt met het plannen van onze bruiloft. Tussendoor nog een nacht geëvacueerd vanwege een Tsunami-alarm voor alle landen aan de Indische Oceaan. Dankzij de inlichtingendienst van Magteld (mijn schoonzus) en het uiteindelijk uitblijven van een echte Tsunami hier, liep alles goed af.
Na een klein maandje in het Happy Rock, kan ik zien dat de kinderen op een positieve manier aan het ontwikkelen zijn. Niet alleen lichamelijk, maar vooral geestelijk. Kwamen zij 2 jaar geleden nog om te leren leven in een goede, veilige woonomgeving, zo zijn zij nu bezig met het verwerken van hun eigen traumatische ervaringen. Een voorbeeld: ik had een gesprek met Jackeline, een schattig meisje van 8 jaar. Ik had namelijk in Nederland gehoord dat haar broer was overleden en hoe dit allemaal was gegaan. Jacky vertelde dat haar broer (een tiener) door mensen op straat in elkaar was geslagen, tot aan de dood toe. Zij dachten, al dan niet terecht, dat hij een inbreker was. Jacky is niet naar de begrafenis geweest. Haar vader kwam vertellen dat haar broer was overleden en al was begraven. Vervolgens vertelde zij mij het volgende: zij was een klein meisje en ging samen met haar broertje en zusje naar school toe. Tussen de middag kwamen zij thuis om te eten. Haar broertje, Meshack (woont ook bij ons in het Happy Rock) ging even naar zijn eigen kamer toe en daarna naar zijn moeders’ kamer. De deur zat dicht. Meshack deed de deur open en daar zag hij dat zijn moeder iets om haar nek had gedaan bij de gordijnen en door de knieën was gezakt. Zij was overleden.
Hun eigen moeder had in de slaapkamer zelfmoord gepleegd…
Jacky wist het nog en dit is voor het eerst dat ik haar er iets over heb horen zeggen. Samen hebben wij toen gepraat over het gemis van een ouder.
Goed, hoe ga ik verder naar de volgende alinea. Zoiets doet mij wat hoor. Ook nu weer, wanneer ik het opschrijf, raakt het mij van binnen…
Laat ik deze alinea afsluiten door te zeggen dat het positief is dat dit lieve meisje eindelijk uit haar schulp kruipt en de ruimte krijgt om proberen om te gaan met dit rouwproces.
Sinds de tweede week dat ik hier ben, zijn Robert en ik gestart met pre-wedding counseling. Gedurende 2,5 maanden worden hebben wij 1 keer per week een gesprek met een getrouwd stel: Zack en Zenny. Iedere week behandelen zij een ander onderwerp dat belangrijk is om het een en ander over te weten voor het huwelijk. De onderwerpen zijn bijvoorbeeld: communicatie, conflictsituaties, kinderen, financiën etc. De eerste keer dat wij naar hen toe moesten (dit is namelijk een vereiste van de kerk om te kunnen gaan trouwen met elkaar), was ik behoorlijk nerveus. Ik had geen idee wat ons te wachten stond en daar houd ik niet zo van. Ik vind het prettig om goed voorbereid een gesprek in te gaan en niet op deze manier. Na 2 sessies kan ik zeggen dat de stress nergens voor nodig was. Sterker nog, ik vind het zelfs leuk. Het is leerzaam voor ons beiden en tackelt aardig wat zaken.
Tevens moesten wij op het matje komen bij de voorganger. Hij wilde namelijk zeker weten dat Robert en ik op de hoogte waren van elkaars verleden. Nadat wij dit hadden bevestigd, gingen wij vrij snel over tot het zakelijke gedeelte. Wil deze voorganger, onze dienst doen op onze bruiloft…Hier was hij toe bereidt, maar dan moesten de ouders van Robert en mijn eigen moeder hem wel een brief schrijven waarin staat dat hij en ik niet getrouwd zijn of een andere man/vrouw achter de hand houden in het dorp waar wij vandaan komen. Nou, dat moet denk ik wel gaan lukken.
Conclusie: wij mogen nu echt gaan trouwen hier, in Kenia, Robert en ik….
Kortom, afgelopen 3 a 4 weken weer lekker bezig geweest. Hier boven staat uiteraard het korte verslag. Ik bespaar jullie de details van de geweldige, maar soms ook lastige momenten van een passionele relatie tussen Robert en mij. Tevens de details van de lichamelijke gezondheid van de meiden en mijzelf, zoals bijvoorbeeld de liefdesrelatie op sommige dagen met de w.c. pot, vanwege vreemde buikklachten…
Goed, dat was het wel weer voor nu. Mensen, dank-jullie-wel voor de lieve mailtjes, berichtjes en post (Louise!!) die ik heb gekregen van jullie.
Inmiddels heb ik ook een telefoon hier: 00.254 – 710828743 . Hiermee kan ik sms-en en bellen, of van jullie sms-jes en telefoontjes krijgen. Sms-en is niet zo heel duur, bellen wel.
Dikke zoen, Eline.
01 Oktober 2007 - 09:32
Liezebet:
Heej lieve Eline,
wat super om te lezen!!! Tof om te horen dat je het weer zo naar je zin hebt daar in het Zuiden, ik heb genoten van je verslag. Hier ook alles goed, het wordt weer herfst, de kaarsen kunnen al om 20.00 aan, en 's ochtends lijkt het midden in de nacht, brrr. Verder geen schokkende/spannende nieuwtjes, maar zodra er iets gebeurt ben je de eerste die het hoort! Veel liefs, en succes met alle voorbereidingen...
Lies -
01 Oktober 2007 - 09:37
Joyce:
hey Eline!!!
ik vind het zo leuk om zo via je site te lezen hoe het je vergaat daar in Kenia! Volgens mij zit je weer helemaal op je plekkie...Leuk ook om te zien hoe anders de dingen daar gaan dan hier in dat geregelde-papierwerk-kikkerlandje.
En als ik dat dan lees van dat kleine meisje met haar broertje en moeder en pfffffffff, sjonge, het kippenvel kruipt over mijn lijf. Ik heb serieus respect voor wat jij allemaal doet daar!
Ga zo door meid en heel veel succes (en spanning)met de voorbereidingen van jullie huwelijk!
Groetjes Joyce -
01 Oktober 2007 - 09:46
Karin:
Ha meissie!!
Wat een leuk verslag en gave foto's! Ik hou je in de gaten... hoop nog veel van die verslagen te krijgen, succes met typen dus en maar hopen dat de stroom tussendoor niet uitvalt.
Volgens mij ben je heerlijk aan het genieten, ga zo door. Groeten aan Robert en Gina (en natuurlijk de rest, maar Gina is zo'n beetje de enige die ik in levende lijve heb gezien).
1 november kom ik naar Nairobi, moet je daar dan toevallig zijn? Ik hoop je daar te kunnen zien, helaas kan ik niet naar Mombasa komen, te kort tijd.
Geniet van alles! xxxxx Karin -
01 Oktober 2007 - 10:55
Suzanne:
heeeeeeeeeeeeeeey kanjers
en bijna getrouwede paar whaahah:P
wat heeerlijk om zo te kunne lezen wat jullie door maken....als ik jullie zo hoor schrijven over de kinderen dan wil ik de vliegtuig pakken en met jullie de heerlijke warmte voelen van het weer en de welcome van de kinderen hihihihi
het is goed voor de kids dat ze ook gaan praten over de verleden want meschien van buiten zie je nix maar ja tog van binnen is het huillen heeel veeel sterkte daaar in en heel veeel liefde van god....
eline lieveschat
wat zou die tijd lang duren het is bijna zover ik kan de spaning bijna hier voellen ahha
het komt alle maal goed en het word een geweldig feest..
nou ik kan niet wachten op de volgende foto's en tekst
dikkekus en heeel veeel plezier
and bless you all
en de groetjes van mij fam:D:D:D -
01 Oktober 2007 - 11:25
Coby:
Hoi Eline,
Geweldig om te lezen, geweldig dat je weer zo op je plekje bent!
We horen je spreken door dit bericht!
We missen je!!!!
Geniet er maar veel van.
Liefs "De Kring"
Wij houden ook van je hoor, niet vergeten! -
01 Oktober 2007 - 12:13
Ilona:
Heey Eline!!!
Wat bijzonder om te lezen, wat jij allemaal meemaakt zeg!!! Echt heel erg mooi!
En wat een mooie en leuke foto's!! Heb je ook nog een foto van je verloofde? Ik ben erg benieuwd!
Geniet van de voorbereiding van jullie huwelijk!!
Liefs Ilona -
01 Oktober 2007 - 12:18
Vanessa:
Hee Eline
Heel leuk en indrukwekkend om je belevenissen te lezen! Waan mezelf weer even in Kenia, bij het strand, de kinderen, het fruit (Mango!)Wil je de groeten doen aan iedereen..liefs Vanessa, Veel geluk -
01 Oktober 2007 - 13:08
Mama Ina:
Hoy Elin,
Zo ken ik je weer. Schrijven en schrijven maar net als je vader, hij ziet het allemaal van boven en zal je alleen maar aanmoedigen.
Eigenlijk wil ik ook daar zijn bij de kids maar nog even wachten dan ben ik er ook weer.
Sterkte met de kids en je reis genoten. Hbben zij ook zo'n site ? Mail het maar naar me toe.
Groetjes en XXXXXXXXXXjes MAMA Eline
p.s voor de lezers, zo wordt een moeder, in Kenia genoemd, naar de oudste dochter. -
01 Oktober 2007 - 14:03
Susanne:
Heee Eline,
Ik zit nu vrij illegaal je stuk op m'n werk te lezen, je waarschuwing weerhield me er niet van, oeps!
Wauw, ik proef echt jouw liefde voor het land en de kids door je verhaal heen. Respect!
Ik ben heeeeeeeeel blij voor je dat de counseling enzo erg meeviel.
Geniet ervan en van elkaar natuurlijk!!
Liefs,
Susanne -
01 Oktober 2007 - 14:58
Bernita:
hoi nicht ! zie je nou wel !! alles komt goed zowel met jou als met de Happyrockkids want er zijn inmiddels zovelen die meeleven[ ja ook met die trouwperikelen hoor !!]maar het is zo december en ik ben zo benieuwd wat Robert van je jurk zal vinden en de kids natuurlijk !!afijn ga zo door !!doe wat wij niet kunnen/willen en de wereld word een better place[ jouw stukje Mombasa dan toch !!!]
tot mails !! dikke zoen Bernita en bups -
01 Oktober 2007 - 15:40
Prisca:
Hai nicht Eline,
Fijn om te lezen dat je je plekje weer gevonden hebt. Geweldig dat dit zo kan hè, met die computers? Veel succes en zegen bij het voorbereiden van je huwelijk. Lieve groet, ook voor Robert, Prisca. -
01 Oktober 2007 - 16:50
Linda:
Hey Eline,
Wat een gaaf verhaal! Super om te horen. Ik ga snel de site bijwerken, zal ik een link maken naar deze site? Ik heb ook nog een doos meisjeskleding maatje superklein tot maat 74 geloof ik. Hoe kan ik die bij jou krijgen?
Dikke knuffel! Linda -
01 Oktober 2007 - 16:50
Monique.:
Lieve Eline,
Jij moet echt schrijfster worden.Ik leefde echt met je mee,en heb nu nog veel meer zin om voor de derde keer naar het kinderhuis te gaan.Wat een lieve mailtjes heb je gekregen.Veel succes met alles en bedank je vriendinnen maar voor de leuke webside.Zo blijven wij goed op de hoogte.Geef alle kinderen een dikke knuffel,vooral Jacky en Meshack,ik werd koud van binnen van hun verhaal.En doe de groeten aan alle bekende.
Dikke kus aanstaand bruidje.
Monique. -
01 Oktober 2007 - 17:22
Elisa:
Zozo jij bent bezig geweest :) Erg leuk om allemaal te lezen.
Dat van Jacky wat je vertelde is echt bijzonder, ik kende de kids nu ook weer niet super goed, maar het is erg fijn dat ze zo ontwikkelen en dat er mensen zijn die ze bevestigen in hun waarde.
Toen ik weg ging (ookal was het al na 4,5 week, zo lang als jij er nu dus zit..) vond ik het best lastig om al die mensen achter te laten. Maar fijn dat jij ze allemaal weer kunt zien.
Trouwens, 7,5 maand is echt lang! Had hij ondertussen al een beetje Nederlands geleerd, door die Engels-Nederlandse cd? ;)
Heel veel succes met alles! Echt super cool dat je dit allemaal mee kunt maken :) Liefs Elisa -
01 Oktober 2007 - 19:06
Oom W & Tante A:
Dag Eline Fijn dat alles goed bij je gaat ,en dat je weer druk bezich ben.Je ziet wel dat de counseling best mee valt en dat dat best nuttig kan zijn.Groet en Liefs Oom Wim en Tante Annie. -
02 Oktober 2007 - 17:46
Mimmie:
Hoi lieve Eline, Wat een belevenissen daar! Ja, nu word het echt he... alle voorbereidingen enzo voor jullie bruiloft. Spannend hoor.
Bij ons hier gaat het goed. Wij zijn ook druk in ons huis. Ik zie tegenwoordig ongeveer elke dag helemaal wit van top tot teen van de verf, ook in mn haar en dat krijg je er natuurlijk niet meer uit... Maar... ons huis knapt op en word serieus echt mooi.
Komende vrijdag ga ik voor proefkapsel en make-up!!
Nou joh, vraag even aan Gina hoe we het moeten doen met de beloofde foto's!? Van mijn jurk, dat weet ze nog wel. Die heb ik nu namelijk.
Hoor het wel.
Heel veel groetjes en liefs ook aan Gina van Mirjam
03 Oktober 2007 - 17:37
Nel Roubos:
hee eline wat leuk om via jouw site het leven van jou zo een beetje te volgen wat doe je een heleboel dankbaar werk.in het bovenij gaat ook alles goed,praten is makkelijker,maar ik blijf togh een poging wagen nog veel succes met de voorbereidingen voor jullie huwelijk. groetjes nel. -
04 Oktober 2007 - 14:41
Janina:
Yo sis, Hier even vanaf curacao een berichtje! Haha, lkkr jij ben thuis iig! ik ook wel eigenlijk! Alles kan je lezen op me eigen webblog:
dreamsofcuracao.blogspot.com
Maar verder alles lkkr dus, hier ook, en deel je passie hoor met andere kant van de wereld.. Alleen mis ik wel me vrienden om me heen en heb jij te minste je kerel! :S MAar goed, alles komt wel goed! Enne idd sunshine is always good!
Bis snell enne sms me! Haha xxxxxxxxxxxxxejs en ook kusje voor mams als ze het leest en de rest!! -
04 Oktober 2007 - 19:16
Naomi:
Lieve Eline,
Wat een zegeningen...
Ik denk onwijs veel aan je!
Dikke kus, Naomi -
05 Oktober 2007 - 11:29
Mama Eline (ina):
Leuk zeg we kunnen elkaars mailtjes lezen. Dus ook berichten en dergelijke. Ik wil iedereen de groeten doen. Het is nu bij mij wel erg stil maar achter de computer lijkt het of elkaar kunnen horen en zijn we met elkaar verbonden.
P.S. Er zijn toch nog mensen die niet deze site kunnen openen, dus er zouden nog meer reakties kunnen zijn.
Meiden en jongens hartelijke groeten van uit Bovenkarspel........... Mama Eline. -
06 Oktober 2007 - 19:22
Jaap En Marian:
Hoi Eline,
Gisteren kennis gemaakt met Kyra en Romy, tijdens een heerlijk etentje bij je moeder.
Wat een schatten. We zien er naar uit om ze bij ons te hebben. Eerst in de week van de 14e okt. en daarna begin December.
Ik ga ook je berichten doorlezen.
Hartelijke groeten
Jaap en Marianne Schoenmaker
13 Oktober 2007 - 13:36
Iris:
He Lieffie!!!
Wat leuk om over je belevenissen te horen. 't Is zo'n ander leven!!
Ik ben blij dat het goed met je gaat. En wat spannend... je bruiloft komt er al zo snel aan! Hou ons op de hoogte he!
Kun je me je adres mailen?
Dankje! Succes nog met alles!
Dikke knuffel, ook voor Robert!
xxxIris -
15 Oktober 2007 - 17:46
Misaël:
Hallo daar,
Krijgen we binnenkort weer een update? -
28 Oktober 2007 - 20:50
Josef:
Hoi, ik ben er nu pas aan toe gekomen om deze update te lezen. Klinkt meeste wel leuk maar ook heftig. Ik ben blij dat je het naar je zin hebt daar en dat je je kinderen kan helpen en voor ze zijn. Ik hoop dat we snell nog een update mogen krijgen en dat de vreemde buikklachten weg mogen blijven. God zegen en tot horens.
05 November 2007 - 14:10
Sue-ellen:
leuk man om zo alles te kunnen lezen wat je mee maakt daar.
blijf lekker schrijven dan blijf ik lekker lezen.
groetjes sue-ellen -
12 November 2007 - 17:11
Heleen:
Hey Eline!
Sorry dat ik een tijdje niets van me heb laten horen, maar heb nu eens goed de tijd genomen om je berichten te lezen!
Wat goed om te lezen dat de kinderen van het Happy Rock centre je allemaal nog herkennen en dat ze zich geestelijk aan het ontwikkelen zijn!Wat mooi dat je met die kinderen daarover praat. Het zal voor jouw ook wel bepaalde gevoelens opwekken, daar kan ik me wel iets bij voorstellen.
WAT GOED DAT JE MAG TROUWEN!!!! In Nederland zei je nog dat de voorganger nog wel eens pittige vragen kon gaan stellen, maar volgens mij heb je je voor niks zorgen gemaakt, of niet? Jaja, als je elkaar 7 maanden niet hebt gezien is je relatie heel passievol maar tegelijkertijd moet je ook weer even aan elkaar wennen, wat de nodige irritanties kan opwekken, heel raar is dat, daar kan ik over meepraten!
Paul is alweer vertrokken. Hij is nu voor 3 weken met de Marine mee. Een schip van 3 kilometer lang dat richting Ierland is gevaren. Hij is gevraagd om kaarten van de plaatsen waar ze aanmeren te maken.
achja je went er wel aan, maar leuk is anders. Toen we net waren verhuisd was hij ook al 3 weken pleite. Nu zit de kans er ook nog in dat hij in juli voor 4 maanden vertrekt naar Afganistan.... We wachten het allemaal wel af. Het geld kunnen we wel gebruiken en als ik de zekerheid zou hebben dat hij echt niet langer dan 4 maanden gaat en dat dit keer het wel de laatste keer is, wil ik er nog wel mee akkoord gaan.... het hoort erbij he.
In ons nieuwe huissie gaat het goed. Bijna alles is af. We moeten alleen de trap nog lakken en het is nog even wachten op de laatste meubels.
Ik zal je nog wel even een paar fotoos sturen, heb je een beetje een idee van hoe het huissie eruit ziet!
Op 24 november geven we een housewarming, maar als je terug bent zou ik het leuk vinden als wij (jij, Robert, ik en Paul) het nog eens lichtjes over kunnen doen!
Ik hoorde van Karin dat Robert zijn paspoort heeft en dat de kans groot is dat hij met je mee komt in januari (of februari, wanneer kom je ook alweer terug? jaja ik weet dat je er nog niet aan wilt denken....) Wat leuk dat je Karin hebt gezien in Narobi. Ze heeft fotoos en komt ze morgen laten zien. Ik ben erg benieuwd!
Ik vind het echt heeeeeel erg jammer dat ik er niet bij kan zijn op je bruiloft... Maar ik heb op dit moment echt geen geld (niet eens voor nieuwe schoenen) dus dat gaat echt niet lukken. Ik had stiekem nog de hoop om last minute te kunnen gaan van mijn eindjaarsuitkering, maar ook dat zit er helaas niet in.
Momenteel ben ik druk bezig om die studie van mij eindelijk eens een keer af te ronden. Ik ben bezig met het interviewen van opleidingsmanagers en docenten van MBO scholen (de horecaafdelingen). Eind januari vinden de laatste gesprekken plaats, dan de resultaten uitwerken en ik hoop eind maart te mogen afstuderen! Dat zou echt fijn zijn (scheelt ook weer een hoop tijd en geld zeg!)! Dan kan ik me weer eens op andere dingen storten zoals leuke dingen doen met vriendinnen, sporten, weer een beetje de tijd nemen voor het koken, Spaans leren en lekker veel films kijken!
Nou Eline, succes met de voorbereidingen voor je bruiloft en met de kids van het Happy Rock centre!
X Heleen